Calpe - Spania / Mobilfotografi - Marco Villabrille

Calpe - Spania / Mobilfotografi - Marco Villabrille

 
Giske - Norway / Mobilfotografi - Marco Villlabrille

Giske - Norway / Mobilfotografi - Marco Villlabrille

Om Mobilfotografen kurs

Det fascinerende med mobilfotografi er friheten, tilgjengeligheten og muligheten til å fange og forevige unike øyeblikk når noe spontant skjer rundt oss i tillegg til potensialet som bor i de nye måtene å redigere og dele bilder på.

Den største forskjellen mellom det tradisjonelle kameraet og mobilkameraet er at førstnevnte ofte blir liggende hjemme i skuffen. Dette kan ofte begrense vår utfoldelse og kreativitet i valg av tema, sted og motiv. Istedenfor å måtte planlegge en ‘fotosesjon’, er vi med mobilkameraet posisjonert for å fotografere på impuls og refleks. Dette kan lede til mer levende, kreative og annerledes bilder. 

Tradisjonelt fotoutstyr har som regel bedre tekniske evner enn mobilkameraet, men kan være dyrt, stort og tungt å dra på. Bare det å måtte skru på, velge mellom manuelle eller automatiske alternativer og fokusere kan kreve nok tid til at et bra ‘shoot’ forsvinner og til at vi mister det som gjør bildene autentiske. 

En profesjonell fotograf er naturligvis trent til håndtere slike situasjoner, men dette kan kreve årevis med erfaring. Mobilen har bidratt til å demokratisere fotografering og selv for de uten særlig erfaring så åpner dette for nye måter å se og formidle verden på. Nettopp derfor er det interessant å lære, forstå og utforske de mulighetene som dette nye mediet gir.  Dette lærer du i mobilfotokursene.  

Teknikkene og metodene er alltid viktige. Disse kan læres ved hjelp av et TV-program eller et fotokurs, men vi må også tørre å eksperimentere i felten for å gi en tilfeldighetene og spontaniteten en sjanse. Målet er finne vår egen stil.


Om Marco Villabrille

Marco Villabrille, kjent fra NRKs serie Mobilfotografene, er utdannet fotograf med spesialisering i både reklame og foto-journalistikk. Han startet sin karriere som freelance-fotograf i Spania i 2005 etter å ha jobbet i lokal TV og studert til å bli teknisk tegner. 

I 1998 dro Marco til Barcelona for å kombinere sine studier i tv-produksjon med fotoreklame og fotojournalistikk. I Barcelona jobbet han bla. i Neptuno Film og Stereo Rent med ulike videoproduksjoner de neste fem årene. 

For en periode dro Marco tilbake til sin hjemby hvor han jobbet som lærer i stopmotion og visuelle språk ved Folkeuniversitet samtidig som han begynte å utvikle noen kunstneriske prosjekter. I 2005 fikk Marco stor oppmerksomhet for prosjektet “Factoria de Nubes” som skulle gi stor betydning for fremtiden hans.

Mellom 2005 og 2008 jobber han til FICX Xixón´s film festival hvor han leverte pressebilder til ulike aviser som blant annet El PAIS og el Periódico de Cataluña i samme periode leverer han også til magasiner som Les Noticies, Rock de Lux og El Summun. I 2008 flyttet Marco til Norge. Marco har siden jobbet innen reklame og PR, grafisk design og sosiale medier, for klienter som TrøndelagTeater og Tine, Gjensidige og Rema1000 gjennom byrået Hyper Interaktiv.